Jegersberg

Jegersberg er et veldig flott turområdet. Det ligger i området mellom Gimlekollen, Sødal og Justvik. Området ligger rett bak UiA Kristiansand. Et annet området fra Jegersberg er Kalkheia, et gammel gruveområdet for kalkstein. Jegersberg byr på varierte løyper og terreng, dette gjør stedet til et populært området for alle aldersgrupper.

Turområdet
Det er mye variasjon i løypene i Jegersberg. Man kan velge å gå på asfalt eller grusvei eller mindre stier inne i skogen. Det er også lysløype i området. I Jegersberg har de også lagt opp egen grusløype som er beregnet på hester, her er det skiltet med at det er hester i løypa og man kan lett unngå å gå i disse hvis man ikke vil møte på hester. Det er mange alternative turer, om man vil gå, sykle, løpe, ri, trille barnevogn eller har rullestol. Lengden på turen kan man også variere i stor grad. Det er flere fine oppmerkede løyper og skilting til for eksempel Kalkheia.

Badeplasser 
Jegersbergvannet er et spesielt populært badested på sommeren og er nok med på å gjøre turområdet ekstra populært. Her finner man flotte strender og svaberg.

Adkomst
Det er flere muligheter for å komme til Jegersberg. Det ligger for eksempel en vei rett bak UiA, forbi Hokus Pokus Barnehage. Da kommer man inn på den asfalterte veien. Ellers kan man benytte seg av parkeringsplassen ved bomstasjonen, på toppen av Presteheia som utgangspunkt, her kommer man rett inn i lysløypa.

Kilder
http://www.kristiansandguiden.com/turomrader.html

Reklamer