Odderøya

Odderøya ligger tett på sentrum av Kristiansand og har flotte turmuligheter. Tidligere har øya vært en viktig del av byens forsvarsverk under andre verdenskrig og under seilskutetida var det karantenehavn og kirkegård for pest og kolera. I dag er det derimot fine veier og stier, flott natur og idylliske svaberg, men man ser levninger fra øyas fortid mange steder. Øya er også kjent for å arrangere Quart-festivalen.

Turområdet
På Odderøya er det fine veier og mindre stier, men det er litt bratt enkelte steder. Det er skiltet til de forskjellige stedene som er verdt å se, for eksempel Kolerakirkegården og buktene. Det er et kart over området så man lett får oversikt, og noen av stiene er markert godt. Det er en kafé i området, som er åpent sommerstid og på søndager, så man kan ta seg en pause om man vil det. Odderøya bærer preg av mye historie og det er spennende og lærerikt å ta seg en runde der. Merk at deler av Odderøya blir benyttet som konsertområdet og da kan det være begrenset tilgjengelighet i noen perioder.

Badeplasser 
Det er mange fine bademuligheter på Odderøya, alle i sjøen selvfølgelig. Det er små strender i de ulike buktene med gressplen over. Ellers er det også fine svaberg. Man kan velge om man vil ligge på sand, gress eller stein, alt ettersom hva man foretrekker. Bendiksbukta er nok en av de mest kjente buktene, da det er den første du kommer til og den blir brukt som konsertområdet.

Adkomst
Hvis man kommer fra Kvadraturen, går man forbi der Fiskebrygga ligger og over en bro. Videre forbi Kafeen, da kommer man inn på det området Quart-festivalen arrangeres, man forsetter bare forbi dette området, altså forbi Bendiksbukta og idrettsplassen også kommer man til turområdet.

Kilder
 http://www.kristiansand.as/galleri/odderoya.shtml

Reklamer